Start van deze pagina
Skip navigatie, ga direct naar de Inhoud

Centrale aanlevering van opdrachten voor officiële publicaties

Tekstgrootte +

Voor informatie over het registreren voor en inloggen in het Digitaal Loket, het aanleveren van kopij of voor antwoorden op overige vragen over Officiële Bekendmakingen kunt u terecht op www.koop.overheid.nl.

Hoe kan ik mij registreren in het Digitaal Loket?

Om gebruik te maken van het Digitaal Loket dient uw organisatie geregistreerd te zijn in het Digitaal Loket. Uw registratie gebeurt met behulp van aanmeldingsformulieren waarvan de invulling en verzending door de contactpersoon van uw organisatie wordt gecoördineerd.

Inloggen met uw DigiD inlogcode.

Voor deze website moet u inloggen met uw DigiD of DigiD-OP inlogcode.

Inloggen met uw DigiD inlogcode.DigiD en DigiD-OP worden alleen gebruikt door het Digitaal Loket ter authenticatie van u als gebruiker. Eenmaal ingelogd is er geen verschil in werking.

Wat is DigiD voor burgers?

DigiD voor burgers is het inlogmechanisme dat beschikbaar is voor alle burgers. DigiD voor burgers is gebaseerd op gebruik van uw BSN (Burger Service Nummer). U kent dit wellicht al van uw belastingaangifte.

DigiD voor burgers kan voor vele overheidsdiensten gebruikt worden. U vraagt DigiD voor burgers aan via www.digid.nl. Daar vindt u ook de instructie.

Wat is DigiD-OP?

DigiD-OP is een variant van DigiD die speciaal is ingericht voor gebruikers van het Digitaal Loket voor Officiële Publicaties. DigiD-OP is niet gebaseerd op gebruik van het BSN. DigiD-OP werkt wel met een zelf opgegeven gebruikersnaam en wachtwoord maar die werken alleen voor het Digitaal Loket. DigiD-OP is, net als DigiD voor burgers, een persoonlijke code die niet uitgeleend mag worden aan collega’s. Mocht een collega uw code gebruiken, dan wordt dat op uw naam geregistreerd.

DigiD-OP is alleen beschikbaar voor gebruikers die volledig geregistreerd zijn in het Digitaal Loket. Als u daarvan een bevestiging hebt ontvangen, kunt u uw DigiD-OP aanvragen. U ontvangt dan verdere instructies voor de aanvraagprocedure.